miércoles, 4 de diciembre de 2013

Els hàbits alimentaris



Ara parlarem sobre l’alimentació: obre quins són els aliments més recomanats, en quines quantitats i amb quina freqüència menjar-los. Per fer-ho, utilizarem la piràmide alimentària.  La representació gràfica (en forma de piràmide) permet valorar quins són els aliments bàsics i, al mateix temps, les diferents proporcions en què han de formar part d’un pla alimentari equilibrat.

Aquesta està dividida en quatre pisos:

Al primer pis trobem els cereals i derivats, com ara pastes, arrossos, pa, patates i plàtan. D’aquests hem de menjar-ne 6 racions diàries en total.

Al segon pis hi ha les fruites, les verdures i l'oli d'oliva. Cal menjar-ne entre 6 i 9 racions diàries en total.

Al tercer pis trobem el grup de les proteïnes i els làctics, com per exemple la carn, el peix, l’ou, els embotits magres, la llet i derivats làctics. S’han de menjar entre 2-3 racions dels primers i 3-4 racions de làctics i derivats.

Finalment, al quart pis hi ha els aliments més calòrics i grassos. Aquests són la mantega, els aliments grassos, els dolços i la xocolata. Es menjaran entre 2-4 racions setmanals. Llegums i fruita seca, 2-3 racions setmanals.

Aquesta alimentació ha d’anar acompanyada d’un consum diari d‘1,5-2l d’aigua i d’activitat física. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario